} 31 maart 2021, we staan ergens in Tilburg met heerlijk weer om iemand te gaan verrassen als Tilburger van de maand. - Voor Tilburg

Een Bijzzzondere Tilburger van de maand!

Een Bijzzzondere Tilburger van de maand!

Een Bijzzzondere Tilburger van de maand!

Deze keer is het Marcel Horck, hij is de stadsimker en tevens actief voor de natuur en welzijn. Janneke de Vries heeft hem aangemeld, leuk detail hierbij is dat Janneke de vorige Tilburger van de maand was.

Na een klein interview met Janneke gaan we op weg naar Marcel met de wel bekende zaken, oorkonde, wijn en taart. De ontvangst was hartelijk en gastvrij, we belande al snel in de mooie tuin van Marcel achter zijn huis.

Hij vertelde ons over zijn werk als imker:
‘’`s Morgens vroeg op, voordat de bijen wakker zijn, dan de bijen wegbrengen naar bijvoorbeeld boomgaarden waar ze dan hun werk doen. Dit is letterlijk het werk van de bloemetjes en de bijtjes’’, verteld Marcel met een lach op zijn gezicht. Verder staat hij ook regelmatig op scholen om de kinderen meer te leren over de natuur en natuurlijk het nut van bijen.

Als dit is gedaan dan gaat hij met anderen in stil protest bij het gemeentehuis.
Dit doet hij omdat de plannen klaarliggen om een industrieterrein te gaan creëren langs de A58 bij Gilze, Wijkervoort genaamd. Dit industrieterrein zou dan in een mooi natuurgebied komen en er zouden hoofdzakelijk distributiehallen komen staan. Dit is een doorn in het oog van Marcel en daarom heeft hij, toen wij hem interviewde, reeds 102 dagen bij het gemeentehuis geprotesteerd.

Wat verder opviel was zijn kenmerkend accent. Toen wij hiernaar vroegen werden we verrast door het antwoord, hij komt uit de achterhoek en is voor zijn studie naar Tilburg gekomen.
Hier heeft hij 8 jaar Theologie gestudeerd en hier ook in afgestudeerd en is dus ook doctorandus (drs.). Marcel heeft hier ook enige tijd zijn werk van gemaakt als pastoraal werker en ziet wel enige gelijkenis in de beide beroepen en dat is met name de meditatie die hij hiervan krijgt.

Na wat heerlijke honing van zijn bijen te hebben geproefd hebben we weer afscheid genomen van een zeer inspirerende man.